Change Link

 

 

O p a l i n e
BY KINTO

Opaline by Kinto is een breed samengestelde collectie voor unieke vrouwen. Ze is geïnspireerd op ons collectief verleden en de uitgebreide mode trends. De Opaline brillen zijn actueel en onafhankelijk, ze zijn ontworpen en gemaakt zodat elke vrouw zich erdoor kan vertegenwoordigd voelen en kan uitstralen hoe ze de wereld ziet.

We beschouwen Opaline als een verlengstuk van jezelf, als het eindpunt van je persoonlijke stijl. 
"Brillen zijn een echt mode-accessoire, die een gezicht waardevol maakt. De eerste wens om een bril te ontwerpen, is om iedereen een stijl te kunnen bieden."

Justin, ontwerper.


De lucht, een roos, de dauw. Reizen, liefde, vrijheid. Het is in deze suggestieve beelden dat men zijn geest kan samenvatten. Het zijn in ieder geval diegene die ons bezielden tijdens de ontwerpfase.

Gevoed door Kinto’s ervaring en verwezenlijkingen, maar toch blijft deze speciale collectie uniek en onafhankelijk. Het idee was een diepgaande weergave van de vrouw te maken, zoals we ons deze kunnen voorstellen.

"De kleuren zijn ontworpen en gemaakt voor alle huidtinten."

Pauline, ontwerper.

De ontwerpers hebben onze brillen voorzien van verschillende kleurvarianten. Opaline is een verhaal dat zich eigen maakt dankzij de flexibiliteit aan keuzes: een veelheid aan modellen in verschillende kleuren, waarvan er één de jouwe zal zijn.

De materiaalkeuze geeft betekenis aan de creatie, gevoel aan de productie ervan: stijlvol metaal, glanzende acetaat of een samensmelting van beide. Werken met materiaal is spelen met details: van de inclinatiehoek van de glazen tot de lengte van de hoekstukjes, het zijn subtiele elementen, aanpassingen die het verschil maken.

 

 

Brillen tekenen voor vrouwen houdt niet alleen in dat je de stijl en de wensen begrijpt, maar het omvat ook de nood aan een goede ergonomie: de correcte maat met het volume op de juiste plaats, hiervoor hebben we gekozen om elk model uit te brengen in twee maten. Een noodzaak zodat elk gezicht een Opaline kan vinden.

Deze monturen bevatten alle technische innovaties eigen aan Kinto, zoals de vervangbare flexcharnieren of de finesse van de structuur. De technische kennis van Kinto bevind zich waarschijnlijk in de mix tussen eenvoud, elegantie en techniek.

"De Opaline bril is de bril die goed zit, die het gezicht niet verstopt maar tot zijn recht laat komen, de uitdrukking benadrukt en de stijl verfijnd."
Johanna Viejo, collection manager.

 

 

Als kers op de taart van Opaline, hebben we contact opgenomen met de kunstenares Aurélia Leblanc. Haar tekeningen, een zeer persoonlijke voorstelling van vrouwelijkheid, komt ons universum verrijken met haar prachtige inkttekeningen en afdrukken van dahlia’s. Een ontwerper die gespecialiseerd is in haute couture, luxe prêt-à-porter en hoogstaande meubels, dit is haar eerste samenwerking in de optische sector. Bezoek onze blog voor meer informatie.