Kinto vintage glassesEén ding staat vast: uw bril blijft u trouw zolang u er zorg voor draagt. En als u uw bril goed onderhoudt, bespaart u uw ogen ook onaangename verrassingen! Hierna 5 tips om te verhinderen dat u wazig ziet.

1. Houd de armen recht. Zet uw bril af met beide handen. Zo voorkomt u vervorming.

Als u te veel in uw handen hebt (of als u zeer actief bent), zet uw bril dan af met één hand en houd uw montuur daarbij vast in het midden!


2. Verzorg uw bril goed. Om hem langer te houden, is het belangrijk dat u uw bril regelmatig schoonmaakt. Gebruik een microvezeldoek om strepen of krassen te voorkomen.  


3. "Voor uw ogen". Vermijd om uw bril bovenop uw hoofd te zetten: uw hoofd heeft niet dezelfde vorm als uw gezicht. Door deze slechte gewoonte loopt u het risico de armen uit te rekken en de montuur te vervormen.


4. Heet! Bescherm uw bril tegen hoge temperaturen: Deze kunnen uw montuur niet alleen vervormen, maar ook de behandeling van het glas aantasten. Houd uw bril uit de buurt van alles wat van dicht of van ver lijkt op een oven, een barbecue of een oververhitte radiator!


5. Berg uw bril op. Bij de aankoop van een nieuwe bril krijgt u altijd een hard etui: dat is de beste bescherming tegen schokken en krassen.  

Als u uw bril gewoon even afneemt, zorg er dan voor dat hij altijd op de armen rust, en niet op de glazen.   

Wat er ook gebeurt, aarzel vooral niet om regelmatig binnen te springen bij uw lokale opticien om uw bril te laten afstellen zoals het hoort. Als er iets ernstigers gebeurt met uw Kinto: contacteer ons !


 

   

NIEUWSTE ARTIKELEN